Save the date Symposium ELS Vrijdag 22 november 2019

Save the date Symposium ELS
Vrijdag 22 november 2019

Locatie
Sterrewacht Keizerzaal (B104), Sterrewachtlaan 11 Leiden

Thema
Het Platform ELS organiseert op 22 november 2019 een onderzoekssymposium ‘Synergie tussen ELS en klassiek juridisch onderzoek’. Promovendi en andere jonge onderzoekers worden uitgenodigd hun onderzoek en de door hun gehanteerde empirische methode toe te lichten. Grijp deze kans om op de hoogte te raken van ander juridisch onderzoek waarbij empirische methoden worden gebruikt, om ideeën uit te wisselen, te reageren op elkaars onderzoek en om feedback van onderzoekers te krijgen die bedreven zijn in ELS. Tijdens twee sessies wordt een platform geboden aan onderzoekers

• aan de start staan van een promotietraject;
• momenteel een onderzoek uitvoeren en tegen inhoudelijke en praktische uitdagingen aanlopen;
• ervaring hebben met juridisch-empirisch onderzoek en die momenteel werken aan het opzetten van een (subsidiabel) vervolgonderzoek.

Aanwezig zijn onder andere referenten, die als meer ervaren onderzoekers op ELS-gebied zullen reflecteren en feedback geven op de onderzoeksplannen, aanpak en bevindingen of eventuele vragen zullen beantwoorden van de jonge onderzoekers. Het symposium wordt in- en uitgeleid door twee key note speakers: Maartje van der Woude (Universiteit Leiden) en Kees van den Bos (Universiteit Utrecht).

Programma
· 12.00 Inloop met lunch
· 12.45 Kees van den Bos
· 13.15 Sessie I
· 14.45 Koffie/thee
· 15.00 Sessie II
· 16.30 Maartje van der Woude
· 17.00 Borrel

Deelname
Onderzoekers die een presentatie willen houden op het symposium worden uitgenodigd vóór 15 september 2019 een schriftelijke pitch van maximaal 350 woorden te sturen naarELS@law.leidenuniv.nl. Voor 1 oktober zal een selectie worden gemaakt van de voorstellen.

Aanmelding
U bent van harte welkom om het symposium (kosteloos) bij te wonen. Wel verzoeken wij u zich voor 1 oktober aan te melden via: https://www.paoleiden.nl/cursusaanbod/2019/symposium-els/.

Met vriendelijke groet,
Namens het platform ELS,

Ekaterina Pannebakker, Stijn Voskamp en Wouter de Zanger