nieuws

Nieuwe Website nu in de lucht

Dit is hem dan, de nieuwe site van de VSR. De site is makkelijk te navigeren door middel van het menu bovenaan. Des te meer materiaal we aangeleverd krijgen, des te levendiger wordt de website. Dus lever je column of foto’s aan!

Dit is pas het begin, we hopen dat de nieuwe site  bezoekers en gebruikers motiveert om actief input te leveren. Naast input zijn vragen, opmerkingen en suggesties van harte welkom.

Benjamin van Rooij benoemd tot hoogleraar ‘Law and Society’ aan de UvA.

Per 1 september 2018 is Benjamin van Rooij aangesteld aan de faculteit der rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam, als hoogleraar Law & Society.

Benjamin van Rooij (1973) heeft eerst Rechtsgeleerdheid gestudeerd in Leiden, en vervolgens Chinese Talen en Culturen. Daarna is hij gepromoveerd in Leiden. Vanaf 2006 was hij universitair docent Chinees recht in Leiden, en vanaf 2009 hoogleraar Chinese Law and Regulation aan de UvA. In 2010 werd hij Hauser Global Professor aan NYU. Vanaf 2013 bekleedde hij de John S. and Marilyn Long Chair of U.S. – China Law and Business aan de de University of California, Irvine, School of Law. Daar was hij ook directeur van het campus-brede US-China Center en het Compliance Lab. Daarnaast is hij ook redacteur van Regulation & Governance en oprichten van ComplianceNet, een wereldwijd netwerk van nalevingsonderzoekers.