Recht der Werkelijkheid

Recht der Werkelijkheid is een double-blind, peer reviewed tijdschrift, gerelateerd aan de Vereniging voor de Sociaal-wetenschappelijke bestudering van het Recht (VSR), dat wordt uitgegeven bij Boom Juridische Uitgevers.

Het tijdschrift, dat is opgericht in 1980, vormt een interdisciplinair platform voor reflectie op het recht vanuit de rechtssociologie, rechtsantropologie, bestuurskunde, rechtseconomie en rechtspsychologie. Het richt zich in het bijzonder op vernieuwende empirisch-theoretische bijdragen over maatschappelijke ontwikkelingen gerelateerd aan het recht.

Elk jaar komen twee reguliere nummers van Recht der Werkelijkheid uit en één, meestal Engelstalig, themanummer. Naast artikelen gaan in de rubriek Forum twee auteurs met elkaar in debat over actuele onderwerpen. In ‘Werk in Uitvoering’ wordt lopend (promotie)onderzoek besproken. Ook worden recente boekpublicaties besproken in het tijdschrift. Het tijdschrift richt zich vooral op onderzoek uit de Nederlandstalige gebieden, Nederland en België. De redactie verwelkomt zowel Nederlandstalige als Engelstalige bijdragen. De doelgroep bestaat vooral uit wetenschappers, praktijkjuristen, beleidsmakers.

Voor het indienen van manuscripten, ideeën voor themanummers, suggesties voor boekbesprekingen of vragen aan de redactie kunt u contact opnemen met dr. Danse de Bondt: d.a.m.debondt@uu.nl